X
تبلیغات
داروهای گیاهی -
داروهای گیاهی
گیاهان دارویی
قالبهای وبلاگ تماس آرشیو صفحه نخست
       --فرهادمولانی  
.گیاهان دارویی: گیاهانی هستند که یک یا برخی از اندام‌های آنها حاوی ماده موثره بوده ،که این ماده کمتر از۱٪ وزن خشک گیاه را تشکیل می‌دهدو دارای خواص دارویی بر روی موجودات زنده‌است.همچنین کاشت،داشت و برداشت این گیاهان به منظور استفاده از ماده موثره آن‌ها انجام می‌شود.

 اثربخشی

توضیح خواص درمانی زیره و شوید در نسخه عربی (پیرامون ۱۳۳۴ م.) از کتاب ماتریا مدیکا از نوشته‌های دیوسکورید.

برخی معتقد به خواص درمانی برای گیاهان داروئی نبوده یا در مورد آن اظهار تردید می‌کنند. بیشتر مردم به هنگام بیماری به سوی داروهای شیمیایی روی می‌آورند که در اینجا سؤال دومی مطرح می‌گردد که، آیا داروهای گیاهی بهترند یا داروهای شیمیایی؟

پاسخ اول :

تردید در مورد اثربخشی گیاهان داروئی از آنجا ناشی می‌گردد که نحوه آماده سازی داروهای گیاهی و تحویل آنها به مردم به نحو صحیح انجام نمی‌گیرد و در نتیجه خواص درمانی گیاه از بین رفته و یا تقلیل می‌یابد که این امر موجب عدم تأثیر گیاه در درمان بیماری می‌گردد. از مواردی که باعث کاهش اثر بخشی گیاه می‌گردد:

  • کشت در زمینی که از نظر مواد خاص مورد نیاز گیاه، دچار کمبود باشد.
  • عدم مبارزه صحیح با آفات و بیماریهای گیاهان داروئی کشت شده که بعضاً، باعث کاهش مواد مؤثر گیاه یا تغییر نسبت ترکیبات مفید گیاه می‌گردند.
  • رعایت نکردن زمان مناسب برداشت (برحسب وضعیت هوا و ساعات روز)
  • خشک کردن گیاه در شرایط نامناسب (از نظر درجه حرارت- مدت زمان خشک کردن یا سرعت خشک کردن و…)
  • عدم نگهداری صحیح و بسته بندی مناسب (فرارّ بودن برخی ترکیبات - آلودگی گیاه برداشت شده به قارچ یا باکتری و…)
  • تقلبات داروئی (بعضاً بطور عمدی یا غیر عمد گیاهی به‌عنوان گیاه دیگر به صرف داشتن ظاهر مشابه فروخته می‌شود و این مسأله علاوه بر اینکه در سطح گونه گیاهی- به فراوانی - اتفاق می‌افتد بعضاً در حد جنس گیاه نیز صورت می‌گیرد)

 پاسخ دوم :

داروهای شیمیایی از برخی جهات نسبت به داروهای گیاهی برتری دارند ولی مصرف طولانی و یا در برخی موارد مصرف مقطعی این داروها می‌تواند عوارض جانبی برجای گذارد که بعضاً، از خود بیماری نیز خطرناک ترهستند. همچنین استفاده مداوم، بی رویه و نادرست داروهای شیمیایی باعث ایجاد میکروبهای بسیار مقاوم شده که داروهای شیمیایی بر روی آنها بی تأثیر بوده و یا کم اثرند و در نتیجه بیماران باید به سوی آنتی بیوتیکها و داروهای قوی تری که هر روز با نامهای جدید ارائه می‌گردند، روی آورند.

 روش تهیه برخی از اشکال مصرفی داروهای گیاهی

  • دم کرده: مقدار تعیین شده از پودر گیاه را، در مقدار معینی از آب جوش ریخته و بهم می‌زنند. بعد روی ظرف را پوشانده و به مدت ۳۰-۱۵ دقیقه صبر می‌کنند سپس آن را صاف می‌کنند.
  • جوشانده : الف) جوشانده ملایم : مقدار معینی از گیاه خردشده را با ۴/۱ لیتر آب جوش مخلوط کرده ومی گذارندکمی بجوشد. سپس آن را از حرارت دور کرده، صبر می‌کنند تا دم بکشد، سپس آن را صاف می‌کنند ب) جوشانده معمولی : تفاوت آن با جوشانده ملایم در افزایش زمان جوشش است.
  • خیسانده: این شکل برای مواد مؤثری که در اثر حرارت از بین می‌روند توصیه می‌شود. برای تهیه خیسانده سرد مقدار مشخصی از پودرگیاه را در حجم معینی از آب ریخته در ظرف را ۶ الی ۱۲ ساعت می‌بندند، سپس محتویات ظرف را صاف می‌کنند.

 منابع

  • ولاک-ژان و استودولا- ژیری - گیاهان داروئی - ترجمه ساعد زمان - انتشار ققنوس -۱۳۷۶
  • صمصام شریعت - مادی و معطر، فریبرز - درمان با گیاه - انتشارات مشعل -۱۳۷۶
  • رجحان -محمد صادق - دارو درمان گیاهی - انتشارات علوی -۱۳۷۸
  • صمصام شریعت - هادی - پرورش و تکثیر گیاهان داروئی - انتشارات مانی ۱۳۷۴

 

 

ن . ب . و
گیاهان دارویی و ادویه‌جات
گیاهان دارویی

اروانه · اسپرزه · استوخودوس · افسنطین · آق اوستا · آقطی سیاه · اکالیپتوس · انجبار · انجدان رومی · آنغوزه · آویشن · باباآدم · بادرشبو · بادرنجبویه · بارهنگ · باریجه · برگ بو · برگ سنا · برنجاسف · بن سرخ · بنگرو · بنه · بولدو · بومادران · بهارنارنج · بهمن‌پیچ · بیدمشک · پای خر · پرسیاوشان · پروانش · پنج‌انگشت · پنیر باد · پنیرک · پونه‌سا · پونه سنبله‌ای · پیازچه · پیرتر · پیرو · تاتوره · تخم کتان · ترشک · ترخون · ترنجبین · تره · جعفری فرنگی · جعفری · خارخسک · چای کوهی · چویل · خار علیص · خار مقدس · خرگوشک · ختمی · دارواش · داز · درمنه · دم شیر · رازک · رازیانه · رومارن · روناس · ریحان مقدس · ریحان · ریواس · زنجبیل · زوفا · ژینکو · سپستان · سُداب · سرخ‌ولیک · سنا · سنبل‌الطیب · سنجد · سورنجان · سیاه‌دانه · سیر · شابیزک · شاه‌تره · شاهِسپَرَم · شبدر قرمز · شنبلیله · شوید · شیرین‌بیان · صبر زرد · صعتر · عروسک پشت پرده · عطر مازندران · علف چشمه · علف لیمو · علف هفت‌بند · غافث · فرنجمشک · فلفل مجار · فلوس · فوکا · قاصدک · کاسنی · کافور · کاکوتی · کرچک · کنار · کوشاد · کیسه کشیش · گاوزبان · گز روغن · گز علفی · گزنه · گشنیز · گل بی‌مرگ · گل راعی · گل ماهور · گل همیشه‌بهار · گلپر · گلرنگ · گلنار · گون کتیرا · لوزارنگ · ماریتیغال · مامیران کبیر · مخلصه وحشی · مرزنجوش · مرزنجوشتر · مرزه · مریم‌گلی · مورت · موسیر · نعناع · هلیله سیاه · همشکی · هویج وحشی ·

ادویه

اسپرزه · آنغوزه · بابونه · بادیان رومی · برگ بو · به‌دانه · پودر پیاز · فلفل دلمه‌ای · پودر کاری · تخم شاهی · تخم تره · ترب کوهی · تمبر هندی · جوز بویا · جوز هندی · چهارتخمه · خاکشیر · خردل · خسرودار · خشخاش · دارچین · زردچوبه · زعفران · زنجبیل · زیره · سماق · سیاه‌دانه · سیر · شنبلیله · عرق بیدمشک · فلفل بهار · فلفل برزیلی · فلفل سفید · فلفل سیاه · فلفل · کاسنی دشتی · کُبابه · کنجد · کندر · گل رنگ · گل گاوزبان · گلاب · لیمو عمانی · پودر موسیر · میخک · ناردانه · واسابی · هل سبز · هل سفید ·


محققان تاكيد مي‎كنند مصرف‎ سيـب‎ يا مسواك‎ طبيعي‎ را فراموش‎ نكنيد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) واحد علوم پزشکی ایران پژوهشگران‎ امريكايـي‎ معتقدند : بـهتـر اسـت‎ براي‎ سالم‎تر ماندن‎ دنـدانهـا افـراد هـر روز بين‎ وعده‎ هاي‎ اصلي‎ غذا يـك‎ سـيـب‎ بخـورنـد و سپس‎ دهان‎ خود را با مقـداري‎آب‎ بشوينـد تـا شكر, اسيد و مواد رسوبي‎ سيـب‎ از دهان‎ دفـع‎ شود.
همچنين‎ كرفس‎ و ميوه‎‎ هـاي‎‎ ريـشــه اي مـاننـد هويج‎ در صورتي‎ كه‎ خام‎ مصرف‎ شـود, مي‎توانـد به‎ عنوان‎‎ خمير دندان عمل‎ كنند و جـرمهـاي‎ باقيمانده‎ از مصرف‎ مواد غـذايـي‎ را از لابه‎ لاي‎ دندانها بزدايند.

محققان انگلیسی یافتند: مصرف بیش از اندازه کافئین خطر بروز توهم را افزایش می دهد.

به گزارش ایسنا منطقه علوم پزشکی تهران، مصرف زیاد کافئین مثلا نوشیدن بیش از حد چای و قهوه احتمال بروز حالات خاص مانند شنیدن صداهای عجیب و دیدن چیزهایی که دیگران نمی بینند را افزایش می دهد.

به اعتقاد این محققان مصرف بیش از 7 فنجان قهوه در روز احتمال توهم زایی را 3 برابر افزایش می دهد
 

با سلام لطفا در مورد گیاهان دارویی خوراکی که برای رفع خشکی پوست مفید است ، اطلاعاتی بدهید. متشکرم

۱.ازمیوه اواکادو استفاده کنید اواکادو درختی است که در مناطق گرمسیر رشد می کند.میوه انرا له کنید و انرا در اب جوش قرار دهید و سپس مایع را روی پوست صورت بمالید و حدود ۱۰ تا ۲۰ دقیقه صبر کنید بعد بشوئید و ماساژ دهید .

۲. یک موز را رنده کرده و انرا در یک قاشق غذا خوری روغن زیتون قرار داده و کاملاً ان را بهم زده تا خوب مخلوط گردد و سپس انرا روی پوست صورت مالیده و بعد با اب گرم شسته و قدری ماساژ دهید.

(کمبود ویتامین ب در بدن یکی از عوامل خشکی پوست است با استفاده از غذا هایی که در ان از گندم و شیر استفاده شده است می توان این مشکل را از بین برد)

سلام
ابن سینا برای صاف کردن موهای سر توصیه کرده که لعاب ختمی با گیاه اسفرز و برگ درخت بید سر را باید شست اول می خواستم بدانم گیاه اسفرز چیست و چگونه تلفظ می شود و دوم می خواستم بدانم لعاب ختمی چگونه بدست می اید

گیاه اسفرزه  در شمار یکی از مهمترین گیاهان دارویی  با منشاء مدیترانه ای با نام علمی Plantago psyllium از تیرهPlantaginaceae   می باشد و گیاهی است علفی ، یکساله ، خودرو ، کرکدار و غده پوش ، کوتاه یا نسبتاً بلند که ارتفاع آن به 15 – 30 سانتیمتر می رسد

لعاب ختمی از جوش دادن گیاه به دست می اید

گل ختمی چون لعاب زیادی دارد به طور کامل شوره سر را از بین می برد

با سلام برای پوسته پوسته شدن کفن پا و خشکی قوزکهای پا ایا دارویی هست

برگ تازه بارهنگ و گل ختمی مناسب می باشد

برگ تازه بارهنگ را له کرده و در روی پوست گذاشته

گل ختمی : در این مورد ۱۰ تا ۳۰ گرم را در یک لیتر اب به مدت نیم ساعت دم کرده روزی سه استکان نوشیده و با همین محلول پوست را شستشو داده

(برای نرم کردن پوست هم از روغن بادام شیرین استفاده کنید)

برای خشکی کف پا هم بهتر است از مایع زردالوخشک که از خیس کردن ان حاصل میشود استفاده نمایید

آیا برای موهای فری که کم پشت شده و خیلی خشک هم هست دارویی دارید.

از اب کنجد و یا ابلیمو استفاده کنید

اب کنجد که با فشار یا کوبیدن گرفته شده باشد بر سر مالیده و خوب ماساژ دهید

مالیدن اب لیمو تازه بر سر از طاسی مو جلوگیری میکند و رشد مو را افزایش میدهد

 


یک زرده تخم مرغ را با دو قاشق غذاخوری اب هویج مخلوط کنید و به حالت ماسک روی پوست صورت قرار دهید و پس از 15 دقیقه با اب سرد انرا بشوئید
 

50 گرم جعفری را در یک لیوان اب به مدت چند ساعت دم کرده بعد سه قاشق غذا خوری پوره کائولین از داروخانه تهیه نمایید و به ان اضافه کنید و خمیری شل از ان تهیه کنید این ماسک را به صورت بمالید و بعد از 20 دقیقه بر صورتتان قرار دهید و سپس انرا با اب نیمه گرم بشوئی
 

لعاب به دانه بهترینماسک ضد چروک است . تعدادی به دانه را در کمی اب گرم خیس کنید . پس از چند ساعت لعاب انرا با پنبه به صورت بمالید وبه پشت دراز بکشید . بعد از 20 دقیقه صورتتان را با اب سرد بشوئید میتوانید

این کار را دوبار در روز انجام دهید ولی بار دوم باید به صورت 15 دقیقه ماسک بر روی صورتتان بمان

البالو مسکن تشنگی و شربت البالو بهترین دارو برای افرادی است که عطش فراوان دارند

البالو ضد مواد صفراوی

ضدحالت تهوع

ضد سنگ کلیه

واشتها اور بسیار خوبی است

ضماد و مرهم البالو برای باز شدن رنگ رخسار و چهره موثر و مفید است

مصرف البالو برای گرم مزاجان و مبتلایان به فشار خون و افرادی که چربی زیادی در شکم دارند مفید است

البالو میوه ای نرم کننده است مصرف چند روز متوالی شربت یا مربای البالو برای معالجه نارسایی کبد ، التهاب و ورم معده و روده  موثر است


زرشک

مصرف طبي زرشك به دورة مصر باستان مي رسد كه فراعنه و ملكه ها، اين گياه را با تخم رازيانه به منظور درمان طاعون مصرف مي كردند. امروزه، گفته ميشود اين گياه درد مفصلي، روماتيسم و تورم

ناگهاني پسوريازيسرا تسكين مي بخشد. انواع عفونتهايي كه زرشك مي تواند در درمان آنها مؤثر واقع شود عبارت است از: عفونت گلو، مجاري ادراري، مجاري معده اي- روده اي، ريه ها، عفونتهاي مخمري و اسهال.

سبوس ريشه و ساقه اين گياه خاصيت درماني دارد. ريشه وساقه اين گياه زردرنگ است و اروپاييها و آمريكاي شمالي براي رنگ آميزي لباس از آن استفاده مي كردند. اما تركيبات موجود در سبوس اين گياه زرشك را به عنوان يك گياه درماني مطرح كرده است.

 

سبوس و پوسته اين گياه درماني مطرح كرده است. سبوس و پوسته اين گياه حاوي الكالوئيد هست، كه به عقيده برخي از افراد آنتي بيوتيك است و به عقيده متخصصان طب گياهي سبب تحريك خاصيت ضد عفوني غشاي مخاطي بدن ميشود.
 

به منظور پي بردن به اين ادعا، اگر قطره اي زرشك را روي زبان خود بگذاريد، دهان شما آبكي خواهد شد. اين بدان معنا نيست كه زرشك طعم خوبي دارد، بلكه اين گياه تقريباً تلخ است بلكه به گفته كارشناسان طب گياهي، وقتي دهان شما آبكي ميشود سبب ميشود كه بتوانيد با عفونت مبارزه كنيد. اين گياه در اثر تحريك بخشهايي از سيستم ايمني بدن اين اثر را بر جاي مي گذارد.

معرفي گياه

زرشك گلي است كه طول آن به 9 پا مي رسد، و داراي شاخه هاي خاكستري است. برگهاي آن داراي دندانه هاي سوني است. بين ماههاي آوريل و ژوئن غنچه ها و گلهاي زرد روشن از آن جوانه مي زنند. اين غنچه ها و گلها در فصل پاييز رنگ قرمز گيلاسي به خود مي گيرند كه به صورت بوته هاي خميده رشد مي كنند. مي توانيد از زرشك رسيده براي تهيه مربا استفاده كنيد، يا آنرا همانند "قرقاط" مصرف كنيد. زرشك كمي ترشتر است ولي به اندازه قرقاط تلخ نيست.
 

تركيبات گياه

سبوس و ريشة زرشك حاوي انواع بسياري از مواد شيميايي به نام "آلكالوئيد ايزوكينولين" است. دانشمندان و محققان اين تركيبات را در طول ساليان متمادي مورد تحقيق و بررسي قرار داده اند، و پي بردند كه آنها در واقع خواص آنتي بيوتيكي دارند.

برخي از آنها باعث پايين آوردن تب، كاهش تورم و فشار خون شده و به تنظيم ضربان قلب و انقباض عضلات قلب كمك مي كنند.
 

اشكال موجود
زرشك در شكل چاي، كپسول، عصاره ها، مايع يا تنتورها و يا پماد موضعي عرضه ميشود. عصاره هاي حاصل از اين ماده به صورت دارويي حاوي 8 تا 12 درصد محتواي الكالوئيد ايزوكينولين استاندارد شده است.

 

نحوه مصرف

اگر به علت عفونتهاي مكرر غالباً آنتي بيوتيك زياد مصرف كرده ايد، پزشك شما به عوض داروهاي تجويزي، ممكن است داروهاي گياهي را نيز مدنظر قرار دهد.


دلايل متعددي براي اين ادعا وجود دارد. زرشك مي تواند احساس سرحال بودن به شما دهد و شما را از ساير معالجات نجات دهد.

همچنين، ميزان مقاومت به آنتي بيوتيكها رو به افزايش است. به منظور رهايي از اين وضعيت. بسياري از معالجين به ساير راههاي درمان بيماريها روي مي آورند. دليل ديگر اين است كه بدن شما در واكنش به انواع آنتي بيوتيكها دچار تغييرات ميشود و اين تغييرات هميشه خوب نيست.

فلور نرمال كه در بدن همه ما وجود دارد و ما را در مبارزه با عفونت كمك مي كند، مي تواند در اثر مصرف مكرر آنتي بيوتيكها از بين برود. درمانگر ممكن است شما را ياري كند تا اين "باكتري خوب" good bacteria را از طريق رهايي مقطعي از مصرف انواع آنتي بيوتيكها، دوباره در خود بازيابيد.

بنا به دلايل مشابه. پماد زرشك را نيز مي توان براي درمان ورم مفاصل يا پسوريازيس تجويز كرد، چون داروهايي كه به طور مرتب براي درمان اين حالات مصرف ميشوند ممكن است تعادل بدن شما را مختل سازند.

غالباً عوارض جانبي ناشي از معالجات درماني قوي سبب تحريك واكنشهايي در بدن ميشوند كه به مثابه يك بيماري كاملاً جديد مي تواند جلوه كند. صرفنظر از هرگونه دليل، وقتي درمانگر شما بداند كه قطع مصرف دارو هيچگونه خطري براي سلامتي شما ندارد، مي تواند در عوض، مصرف زرشك را تجويز كند.

زرشك همچنين مي تواند به عنوان يك روش پيشگيرانه توصيه شود. هرگز نبايد بيش از پنج تا هفت روز زرشك مصرف كرد. اگر معده شما حساس است، مصرف اين ماده به مدت سه تا پنج روز احتمالاً كافي است. براي درمان گلودرد، عفونتهاي مثانه، اسهال، برونشيت يا عفونتهاي مخمري از اشكال قابل مصرف زرشك حالت مورد نظر را بر گزينيد:

  • چاي: 2 تا 4 گرم ريشه خشك زرشك خيس خورده، روزانه 3 بار.
     

  • تنتور: (محلول 5.1 ساخته شده از گياه و الكل يا گل، الكل و آب) به ميزان 3 تا 6 ميلي ليتر (2.1 يا 2.1 1 قاشق چايخوري، روزانه سه بار)
     

  • عصاره هاي خشك: 250 تا 500 ميلي گرم، روزانه سه بار.

براي درمان آرتريت، پسوريازيس، ناراحتيهاي پوستي: 10 درصد عصاره زرشك را روزانه سه بار روي پوست بدن بماليد.

بايد توجه داشت كه پاره اي از عفونتها در صورت مصرف نكردن آنتي بيوتيك ممكن است خطرناك باشند. هرگز در اين فكر نباشيد كه در صورتي كه بدن شما به آنتي بيوتيك قويتر نياز دارد به جاي آن از گياهاني مانند زرشك استفاده كنيد. اطمينان حاصل كنيد كه دستورالعملهاي درمانگر خود را رعايت مي كنيد.

نكات احتياطي

اگر زرشك به صورت صحيح استفاده شود ماده دارويي بي خطري است، اما در صورت باردار بودن از مصرف آن اجتناب ورزيد.

تداخل هاي احتمالي

ميزان مصرف بالاي اين گياه به مدت طولاني مي تواند سبب ناراحتي معده و روده هاا شود، و جذب ويتامين B كافي در بدن را مشكل كند.

یک محقق طب سنتی با بیان اینکه علت ایجاد بیماری از دیدگاه طب سنتی ، تجمع فضولات در بدن یا ضعف برخی اعضای بدن است ؛ گفت : در این طب گفته می شود راه های خروجی فضولات بدن باز شود و ورودی بدن مورد کنترل قرار گیرد.

دکتر غلامرضا کرد افشار پزشک و محقق طب سنتی درگفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) واحد علوم پزشکی ایران در خصوص راه های خروج فضولات از بدن به مسهلات ، مقیئات (استفراغ آورها) ، معرقات (عرق آورها) ، فصد و حجامت اشاره کرد و گفت : هنگامی که ورودی بدن با اصلاح غذا و غذاهای خوب کنترل شود و فضولات از بدن دفع شود ، بدن کار طبیعی خود را انجام می دهد.
وی با بیان اینکه از دیدگاه کتب طب سنتی ، طبیب باید خادم طبیعت حاکم بر بدن و سیستم ایمنی بدن باشد ، گفت : این دیدگاه سیستم ایمنی بدن را سیستمی هوشیار می داند که چنانچه به آن کمک شود ، خود راه دفع فضولات را می داند.
دکتر کرد افشار با بیان اینکه گاهی این سیستم ضعیف می شود یا در فضولات تجمع یافته ترافیک به وجود می آید ، در خصوص اهمیت مورد اخیر گفت : گاهی حتی داروی شیمیایی که بیمار مصرف کرده است نیز به دلیل تجمع فضولات ، به عضو مورد نظر نمی رسد و از آنجا که بسیاری از بیماری ها به دنبال مواد زاید موجود در بدن بوجود می آید لذا از پاک کننده های خون استفاده می شود.
این محقق طب سنتی در این خصوص از یک مرکز آتش نشانی مجهز و توانمند در دفع آتش مثال آورد که به دلیل ترافیک مسیر نمی تواند به محل آتش سوزی برسد و آن را خاموش کند و اضافه کرد : اکثر بیماری ها از تجمع فضولات است.
دکتر کرد افشار همچنین در قسمتی از سخنان خود گفت : باید بدن را از اخلاط فاسد پاک کرد و نه اینکه قسمتی از بدن را در برابر این اخلاط ، مسدود کرد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه هر کسی که ادعای طبابت سنتی کند قابل اعتماد نیست و اینکه فلسفه بیماری های صعب العلاج این است که مسیر از دنیا رفتن فرد باشند ؛ گفت : چنانچه بیماران غیر صعب العلاج توصیه های طبیب سنتی در خصوص تدابیر 6 اصل ضروری حیات را رعایت نمایند ، این مقوله تاثیرهای مطلوبی را برای آنها در پی خواهد داشت.
دکتر کرد افشار در خصوص این 6 اصل به همراه خوردنی ها ، نوشیدنی ها ، خواب و بیداری ، حرکت و سکون بدنی ، حرکت و سکون نفسانی و احتباس و استفراغ اشاره کرد.
با وجود تأثير مفيد سويا بر سلامت استخوان ها و حفظ چگالي توده استخواني اين ماده در الگوي غذايي زنان يائسه جايگاه مناسبي ندارد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرجان مهدوي روشن عضو مركز تحقيقات تغذيه دانشگاه علوم پزشكي تبريز در پژوهشي به مصرف سويا در افراد مبتلا به پوكي استخوان و نقش آن در تراكم استخواني پرداخت.

براساس اين پژوهش مطالعات نشان مي دهد كه مصرف سويا نقش مهمي بر چگالي توده استخواني دارد و مواد موجود در سويا سبب جذب استخواني و تحريك تشكيل استخوان و كاهش دفع ادراري فاكتورهاي استخواني مي شوند.

بنابراين گزارش در مطالعه اي كه روی 60 زن يائسه دچار پوكي استخوان انجام شده ميانگين سن زنان مورد مطالعه بين 48 تا 58 سال برآورد شده است.

گفتني است: مطالعه حاضر نشان مي دهد كه با وجود تأثير مفيد سويا بر سلامت استخوان و حفظ چگالي توده استخوان سويا در الگوي غذايي زنان يائسه جايگاه مناسبي ندارد و با توجه به ارزان و در دسترس بودن اين ماده غذايي، آموزش تغذيه به اين گروه از افراد جهت مصرف سويا به منظور جلوگيري از كاهش توده استخواني توصيه مي شود./

1. مالیدن روغن فندق موثر است

2. شستشوی چشم و موژه ها با اب گل ارمنی مفیداست


1. برگ یا شیره تازه گیاه مامیران بصورت جوشانده برای شستشوی چشم مفید است


1. اگر اب لیمو با پیاز رنده شده مخلوط کنید بر چشم بگذارید مفید است

2. تخم حنا را سائیده به چشم سرمه بکشید


1. چکاندن لعاب اسفرزه یا اب گشنیز در چشم

2. پوست هلیله زرد را سائیده و با گلاب مخلوط کرده روزی 5 قطره در صبح و 5 قطره در شب بچکانید

3. چند قطره اب مرزه در چشم بچکانید


1. چکاندن روغن بادام در چشم

2. چکاندن قطره اب لیمو تازه در چشم در هر شب

3. نوشیدن اب هویج در هر روز یک لیوان

4. سرمه کشیدن با گرد دارچین


1. بخور زیره سیاه استفاده میکنند. در این مورد 5 گرم دانه زیره سیاه را در یک لیتر اب جوش ریخته ، چشم را بخور میدهید

2. روزی 3 مرتبه هر دفعه 2 قطره روغن زیتون در چشم بچکانید

3.شستشوی چشم با اب کندر که خاصیت خشک کنندگی و ضدعفونی دارد

4.گل سرخ یا پوست هلیله زرد از یکی از انها 5 گرم انتخاب کرده در یک بطر اب جوشانده و چشم را بشوئید


1. گرد بسیار نرم زعفران را چنانچه مانند سرمه در چشم بکشید اثرشفا بخش خواهد داشت


1. دم کرده کم رنگ چای مفید است

2. شستشوی با جوشانده گل بابونه

3. شستشوی با جوشانده اویشن

4. شستشوی با برگ بنفشه


1. بخور و چکانیدن چند قطره از جوشانده تاجریزی در چشم اثر شفا بخش دارد

2. نوشیدن دم کرده گل گندم (عنبرقنطوریون) در یک لیتر اب به مدت 20 دقیقه جوشانده روزی چند مرتبه از جوشانده ان چشم را بشوئید


1. چنانچه دانه اسپند را پخته و اب مطبوع انرا در چشم بچکانید بسیار مفید است

2. شستشوی چشم با مخلوطی از دم کرده سنبل الطیب با اب گشنیز

3. لعاب اسفرزه را در چشم بچکانید

4. هنگام شب زرده تخم مرغ بر چشم نهند


1. ضماد کاهو پخته با کمی روغن زیتون

2. شست و شوی چشم با اب کاسنی ، بدین منظور برگ تازه کاسنی را له کرده و با اب ان چشم را بشوئید

3. باید جوشانده تمبرهندی و الو میل کنید

4. گشنیز تازه را کوبیده ضماد کنید

5. مصرف دم کرده گل سرخ

6. شستشوی چشم با جوشانده اویشتن

7. مصرف دم کرده گل گندم

8. شستشوی چشم با شیره برگ بنفشه


1. خوردن انواع کلم با غذاهای روزانه

2. خوردن کاهو با غذا و خصوصاً اگر ناشتا باشید

3. نوشیدن با خوردن بادیان به مقدار ا تا 4 گرم بعد از هر غذا یا 10 گرم را در یک لیتر اب دم کرده بنوشید

4. بخار بادیان چشم را تقویت و امراض را درمان میکند

5. نوشیدن دم کرده دارچین بمقدار 10 گرم تا 25گرم در یک لیتر اب یا به صورت سرمه در چشم کشیده و گرد دارچین مفید است

6. نوشیدن دم کرده اویشن برای تقویت و شست و شوی چشم


- ماسک آناناس

این میوه تأثیر جالبی بر جوش های غرور به ویژه گلوله های چربی زیر پوستی (جوش های کیستیک) دارد. برای تهیه ماسک آناناس کافی است که یک آناناس رسیده را پوست بکنید و در مخلوط کن بریزید تا به صورت مخلوط غلیظی در بیاید.

سپس به اندازه وزن آن به آن الکل میوه ( الکل اتیلیک ) بیفزایید و یک لیوان روغن آفتابگردان به مخلوط حاصل اضافه کنید. حال می توانید روزی یک بار، هر بار بیست تا سی دقیقه ، این مخلوط را به صورت ماسک بر روی صورت خود قرار دهید و سپس آن را با آب سرد بشویید.

- ماسک آلوی قرمز

هفت یا هشت عدد آلوی قرمز تهیه کنید و هسته های آنها را خارج کنید. سپس آنها را با افزودن ده قطره روغن بادام کاملاً با یکدیگر مخلوط کنید تا به صورت یک ماده خمیری درآید. آنگاه این مخلوط را به مدت بیست دقیقه روی صورت خود قرار دهید و سپس با آب بشویید. این ماسک به ویژه در کسانی که منافذ پوستی آنها مثلاً در پوست بینی، باز و زشت منظره شده مؤثر است و پوست را زیبا می کند.استفاده از این ماسک را به افرادی که پوست چرب دارند توصیه می کنیم.


- ماسک خیار

یک یا دو خیار را رنده کنید و به صورت ماسک بر روی پوست صورت خود قرار دهید و بیست دقیقه بعد آن را با آب یا پنبه آغشته به گلاب از سطح پوست خود پاک نمایید.ماسک خیار تأثیر زیادی در ایجاد طراوت و شادابی و لطافت پوست دارد.


- ماسک زرده تخم مرغ

به کسانی که پوست خشک دارند توصیه می شود که از این ماسک استفاده کنند تا پوستشان نرم و لطیف شود. زرده تخم مرغ مملو از چربی و کلسترول است و چربی پوست را تأمین می کند. برای تهیه ماسک زرده تخم مرغ کافی است یک زرده تخم مرغ را با چند قطره سرکه سیب و چند قطره روغن بادام یا زیتون یا آفتابگردان مخلوط کنید و به مدت بیست دقیقه روی پوست قرار دهید. سپس آن را به وسیله ی آب یا پنبه آغشته به گلاب از سطح پوست پاک کنید


- ماسک سفیده تخم مرغ

سفیده تخم مرغ را با همان مقدار الکل طبی (الکل سفید) مخلوط کنید و آن را با نوک انگشتان خود بردارید و روی پوست بگذارید و ماساژ دهید. روش ماساژ باید از پایین به بالا و از سمت راست به چپ و چپ به راست باشد.

سپس کمی صبر کنید تا ماسک خشک شود و بیست دقیقه بعد بشویید.این ماسک نیز برای رفع چین و چروک صورت مناسب است.


- ماسک هلو

برای تهیه این ماسک کافی است سه یا چهار هلوی تازه را بشویید و هسته آنها را خارج کنید. (لازم نیست پوست هلوها را بکنید.) هلوها را له کنید و با یک زرده تخم مرغ و یک قاشق غذاخوری پودر جوانه گندم کاملاً مخلوط کنید و بر روی پوست صورت بمالید و بیست دقیقه بعد آن را با آب سرد یا پنبه آغشته به گلاب پاک کنید.این ماسک در رفع خشکی پوست و ایجاد طراوت و تازگی و جلوگیری از چروک صورت بسیار مؤثر است.

- ماسک لیموترش

این ماسک برای پوست های خشک مفید است. برای تهیه این ماسک، آب یک لیموترش تازه را بگیرید و با یک زرده تخم مرغ و چند قطره روغن بادام یا آفتابگردان مخلوط کنید و بر روی پوست بمالید و ماساژ دهید و پانزده دقیقه بعد آن را بشویید.


ماسک گلابی

این ماسک برای پوست های چرب بسیار مفید است . استفاده از این ماسک را به افرادی که منافذ پوستی آنها واضح و نازیبا شده توصیه می کنیم. برای تهیه آن کافی است که یک گلابی رسیده را خرد کنید و بر روی پوست صورت بمالید و بیست دقیقه ی بعد آن را با آب یا پنبه آغشته به گلاب از سطح پوست خود پاک کنید.


اب انگور را با پنبه به صورتتان بمالید و پس از 10 دقیقه بشوئید ، بهتر است از انواع انگور دانه دار استفاده نمائید همچنین می توانید انگورها را نیمه له کرده بر روی صورت قرار دهید و به پشت بخوابید و بعد از 15 دقیقه با اب سرد انرا بشوئید.


هر شب صورتتان را با محلولی از شیر تازه که نجوشیده باشد ، اب خربزه و اب مخلوط کرده اید با پنبه به صورت بمالید تا خشکی ان برطرف شود ، مقدار شیر ، اب خربزه و اب در این محلول یکسان است.


از یک هلو تازه رسیده که به خوبی له کرده اید خمیری به شکل ماسک بسازید و بر صورتتان بگذارید و بر صورت میتوانید انرا با تکهای گاز استریل بپوشانید.


یک قاشق اب خیار را در یک قاشق خامه یا سر شیر مخلوط کنید و یک سفیده تخم مرغ هم زده تا کاملاً برفی شود و به مواد اضافه کنید و سپس 20 قطره اب گلاب و 20 قطر(بنژوان)که در داروخانه موجود است به ان اضافه کنید . این محلول را در میان دو تکه پارچه یا تنظیف نخی نازک قرار دهید و روی صورتتان بگذارید و بعد از 30 دقیقه ان با اب ولرم بشوئید.


یک قاشق غذاخوری اب لیموترش (بهتر است تازه باشد) رابا مقداری چربی روی شیر(سر شیر)مخلوط کرده و خوب به هم بزنید تا کمی سفت شود و به صورت ماسک در اید سپس انرا بر روی صورت خود بگذارید و بعد از 20 دقیقه با اب بشوئید.


پوست خشک در لمس کردن ، کم ضخامت و نازک و لطیف حس می شد و اغلب هیچ گونه منفذی در سطوح ان نمی توان مشاهده کرد ظاهر خشک و حالت کشیده بر روی استخوانها پس از شسته شدن دارد بعلاوه امادگی پیدا کردن چین های نازک به مقدار زیادی در اطراف چشم است و اگر در بهداست ان سهل انگاری گردد چین ها عمیق تر می شود و بعلاوه لکه هایی ممکن است در سطوح ان بوجود اید که در ان عروق نازک و نخ مانند رویت میشود پوست خشک را می توان با صابون از نوع مرغوب گلیسترین دار و صابونی که با روغن زیتون خالص ساخته شده باشد شست . نوع خیلی لطیف این پوست را بهتر است از محلول های شستشو که اردجو دو سر دارد استفاده نمود و از بکار بردن هر نوع محلول شستشوی الکل دار اجتناب کرد و با شرایط تامین بهداشت و سلامت این نوع پوست است که مرطوب نگهداشته شود و از کرم هایی که روغن زیاد دارند خودداری گردد زیرا کرم ها از ترشح مواد چربی که پوست را در حالت عادی ترشح میکند جلو گیری به عمل می اورند مردها بهتر است برای تراشیدن پوست از تیغ استفاده نکنند و اگر از تیغ استفاده می شود بهتر است ابتدا صورت را با صابون گیاهی یعنی صابون زیتون یا صابون دارای مریم گلی شستشو دهند و سپس با اب فراوان صورت را بشویند و سپس یک کرم مرطوب کننده به پوست صورت که هنوز مرطوب است بمالند و بعداً صابون ریش تراش و یا صابون کف کننده به کار ببرند و پس از 2 تا 3 دقیقه که پوست صورت بخوبی نرم و مرطوب شده اقدام به تراشیدن نمایند

بجای بکار بردن ادوکلنی و محلولهای مشابه بعد از تراشیدن ریش بهتر است از یک محلول گیاهی خوشبو و رقیق شده استفاده کنند تا پوست را از رطوبت کافی که پیوسته بدان نیاز دارد محروم نسازند


1. روغن زیتون ، روغن بادام ، روغن فندق روغن ها را تهیه و گرم کرده به صورت و گردن ماساژ داده و سپس با یک دستمال نازک که در اب گرم قرار داده ان را روی صورت بپوشانید حدود 20دقیقه استراحت و صبر کنید و سپس بشوئید.


1. سفیده تخم مرغ را انقدر به هم زده تا کاملاً مخلوط گردد و سپس انرا به صورت بمالید و حدود 20 دقیقه صبر کنید و بعداً بشوئید

2. پودر گیاه صبر زرد را بصورت ضماد در اورده ان را به پوست صورت بمالید

3. خوردن میوه با پوست و گوشت ان باعث باز شدن چین های صورت می شود و از ظهور چین وچروک بر صورت جلوگیری کرده و ان را به تاخیر می اندازد در صورتی که میوه خوب شسته و خوب جویده و با بزاق دهان ترکیب شده باشد


1. شیره تازه گل همیشه بهار به مقدار 6 گرم مخلوط کرده و به پوست بمالید

2. یک فنجان اب شاهی در هنگام صبح برای سلامتی و زیبایی پوست مفید است

3. خوردن برنج سفید نشده یعنی این که پوست دوم انرا بطور کامل نگرفته باشد باعث محافظت پوست بدن و صورت میشود


1. مخلوطی از خامه و ماست کم چرب به مقدار مساوی مخلوط کرده بر روی پوست مالیده و ماساژ داده و حدود 20 دقیقه صبر کرده وسپس با اب ولرم بشوئید


1. لازم است مقداری از بادام درختی را سائیده و با مقدار کمی اب به صورت خمیری در اورده و با این خمیر پوست صورت را ماساژ داده وسپس یک ورقه نازک از این خمیر مغز بادام را روی پوست صورت پوشانیده و حدود 10 تا 20 دقیقه صبر کنید و سپس پوست را با اب گرم شسته و با اب سرد صورت را اب کشیده و کمی با دست ماساژ داده
 

1. پودر گیاه صبر زرد را به صورت ضماد در اورده روی پوست بمالید


1. شیطرج 10 گرم را نرم کوبیده در یک استکان از سرکه حل کرده روزی 3 مرتبه بمالید و بعد از ان صورت را با اب جوشیده خارخسک بشویید
 

1. شستن سر با لعاب تخم خطمی و تخم کتان روزانه مفید است

2. کات کبود 5 گرم . ارد 10 گرم .ماست 1 استکان همه را مخلوط کرده به محل دانه ها بمالید


1. مالیدن شیره پیاز خام در روی خراش بسیار مفید است

2. مالیدن روزی چند مرتبه از گرد سیب زمینی یا سیب زمینی رنده شده بر روی پوست تا خراش پوست برطرف شود

 


1. گل ختمی برای این منظور بکار میرود . در این مورد 10 تا 30 گرم گل ختمی را در یک لیتر اب به مدت نیم ساعت دم کرده و روزی سه استکان نوشیده و با همین محلول پوست را شست و شو داده .

2. زنجبیل شامی برای امراض پوستی استفاده میگردد . اگر 100 گرم زنجبیل را در یک لیتر اب ریخته و محلول را بجوشانید و انرا بپوست بمالید. برای این امراض مفید است.

3. مصرف دم کرده گیاه بومادران برای درمان بیماری های پوستی مفید است.

4. جهت رفع اگزما پوستی ریشه گیاه قاصد ( شیرمال کاسنی زرد ) را مقدار 4 گرم بصورت دم کرده میل کنید


1. ریختن یا مالیدن روغن زیتون و بلافاصله گرد جوش شیرین برروی ان باعث تسکین ناراحتی و جلوگیری از بروز تاول میگردد


1. اسپرزه پخته را چنانچه روی پارچه قرار داده که بصورت ضماد در محل دمل قرار دهید برای گشود شدن ان مفید است. بدین منظور 1 تا 2 قاشق مرباخوری اسپرزه ( اسفرزه) را با کمی اب با حرارت ملایم بپزید تا خمیر لعاب داری ایجاد شود وان را روی محل مورد نظر میمالید.


1. با مالیدن تخم کرفس با روغن گل سرخ و سرکه که بهترین دارو برای پاک کردن این لکه هاست

2. شست و شوی محل الوده با محلول تخم شنبلیله بصورت جوشانده تهیه شده باشد بکار می رود

3. برای بر طرف نمودن بیماری پوستی از شیره سیر استفاده میگردد


چنانچه خاکستر پر سیاوشان را در روغن مورد مخلوط نموده بر موی سر بمالید بسیار مفید است
 
 
 

1.      روغن کنجد برای براق کردن موی سر بسیار مفید است و بهترین روغن هاست

 

1.      با استفاده از تربد 5 گرم + غاریقون 5 گرم هردو را نرم کوبیده چهار روز صبح ناشتا میل کنید و بعداً

تخم ترب 15 گرم تخم شب 10گرم + ریشه ایرسا 20 گرم را نرم کوبیده 10 روز صبح ناشتا با عسل میل کنید و بعد از ان مقداری گل قند میل کنید .

 

1.      اقلیما و سفید اب دو قسمت + زاج نیم قسمت در اب برگ شاهدانه خیس کرده و پس از کندن مو بمالید .

2.      اب نارنج + کف دریا + زاج + اقلیما و سریچ را کوبیده در اب انجیر حل کرده بمالید .

3.      خاکستر کبر را در شیره انجیر پخته و بمالید .


  1. مرمکی 5 گرم نرم کوبیده در نصف لیوان سرکه حل کرده ، جوشانده و به مو بمالید .
  2. 5 عدد سیر را در 5 گرم گل گندم جوشانده کمی سرکه اضافه نموده و روزانه سر را بشوئید .

 


1. نوشیدن دم کرده گیاه افسنطین هفته ای چندین فنجان بسیار مفید است.

2. مالیدن اب لیمو به پوست سر بسیار نافع است.


1. اب کنجد که با فشار کوبیدن گرفته شده باشد بر سر مالیده و ماساژ دهید.

2. مالیدن اب لیموی تازه بر موی سر حتی از طاسی هم جلوگیری میکند.


1. اگر موی سر را با اب شاهی ماساژ دهید بسیار مفید است .

2. جوشانده اکلیل الجبیل بصورت دقیق تهیه گردد و سر را با ان ماساژ دهید

3. نوشیدن دم کرده اویشن و حتی برای مالیدن بر روی پوست و موی سر به نسبت 60 گرم انرا در یک لیتر اب جوشانده وحاصل راصاف کرده وانرا هفته ای چند مرتبه برموی سر خود بمالید.

4. جوشانده غلیظی ار ریشه بابا ادم را تهیه نموده و هفته ای چند مرتبه بر موی سر خود بمالید.

تاريخچه زردچوبه:داروی طبیعت
زردچوبه چون زنجبيل از قديم الايام مصرف مى شده است. پزشكان چينى و هندى در هزاران سال پيش آن را براى درمان چشم درد و زخمهاى جلدى به كار مى بردند. اين پزشكان زردچوبه را با شير مى جوشانيدند و آن را دواى ممتازى براى درمان زكام مى دانستند. ((ديوسكوريد)) طبيب يونان قديم آن را به نام زعفران هندى ناميده و عقيده داشته كه زردچوبه داراى همان خواصى است كه زعفران دارد. در قرون وسطى اعراب زردچوبه را در اروپاى غربى معرفى كرده و شناسانيدند. در دفتر دارايى يكى از دارو فروشان شهر فرانكفورت به سال 1450 ميلادى جزو كالاهايى كه نوشته از زعفران هندى نام برده است . در اين زمان زردچوبه يا زعفران هندى را براى معالجه يرقان و امراض كبدى به كار مى برند و همه جا معالجه آن عموميت داشت. پزشكان قرن نوزدهم زردچوبه را اشتها آور مى دانستند كه انسداد كبد و طحال را برطرف كرده و براى يرقان و سنگ كليه مفيد است. به طور كلى قرون هجدهم و نوزدهم اگر چه زردچوبه در طب كم مصرف مى شد ولى در صنايع دستى براى پارچه بافى و رنگ كردن چوب به كار مى رفت.

گل زردچوبه ( Curcuma )

تاریخچه کیوی : کیوی نیز که چند دهه ‌ای است وارد ایران شده است و سطح زیر کشت مناسبی از باغ‌های استان مازندران را به خود اختصاص داده است، از جمله میوه‌هایی است که از لحاظ تغذیه‌ ای و خواص درمانی دارای ارزش بالایی است، نام علمی این میوه Actinidia deliciosa است که بومی مناطق شرقی و شمال شرقی کشور چین است و نام محلی آن ینگ‌تااو (Yang Tao) است. این میوه در اوایل قرن بیستم به نیوزلند وارد شد و به‌تدریج در این منطقه از جهان مورد کشت قرار گرفت. در سال ۱۹۶۰ نام این میوه در نیوزلند به گوس بری چینی (Chinese Gooseberry) تغییر یافت. در سال ۱۹۶۱ این میوه به ایالت متحده آمریکا وارد شد و نام کیوی، برگرفته از نام یک برنده بومی نیوزلند به این اتلاق شد. در حال حاضر این میوه در کشورهایی چون ایتالیا، نیوزلند، شیلی، فرانسه، ژاپن و ایالت متحده آمریکا در سطح وسیع کشت می‌شود.

کیوی ( Kiwi )

خواص کیوی : استرس، مواد مضر و كمبود خواب، روی بدن انسان اثر می گذارد. هر كس كه می خواهد به این وضع گرفتار نشود، باید در روز 4 عدد كیوی بخورد. مطالعات دانشمندان ایتالیایی نشان داده است كه دیابتی هایی كه مرتب مقدار زیادی ویتامینC دریافت می كنند، میزان كلسترول و انسولین پایینی دارند. كیوی برای تامین ویتامین ث منبع خوبی است.این میوه به لحاظ داشتن ریز مغذی‌های مختلف از ارزش‌ غذایی بسیار بالایی برخوردار است. به ‌طوری که هر سهم از این میوه قادر است ۹۵ درصد نیاز روزانه به ویتامین C را تأمین کند.کاهش قدرت ماهیچه‌ای و قدرت بینایی نیز در سالمندانی که از این میوه به‌طور مداوم استفاده می‌کنند کمتر دیده می‌شود. اين ميوه به دليل خاصيت كاهندگي كه بر سطح تري گليسيريد دارد، از غلظت خون مي‌كاهد و از تنگ شدن عروق و نهايتاً بروز انواع سكته‌ها جلوگيری می ‌كند. كيوی مانند قرص آسپيرين موجب رقيق شدن خون شده، از ايجاد پلاك در خون جلوگيری می كند . آسپيرين از داروهايی است كه به رغم عوارض جانبی آن همواره بايد از سوی افراد مبتلا و حتی مستعد به مصرف برسد و عوارضی نظير التهاب، زخم و حتي خونريزی روده را ايجاد مي‌كند، در حالی كه مصرف روزانه دو عدد كيوی مي‌تواند همان اثر را داشته باشد. بر خلاف آسپيرين اين ميوه داراي تركيباتی نظير ويتامين C ،E ، پلي فنول‌ها، پتاسيم، مس و منيزيم است كه همه آنها در حفظ سلامت قلب و عروق ضروری به نظر می ‌رسند. در مطالعه‌ای كه در سال 2004 روي تعدادی داوطلب به انجام رسيد، ديده شد كه در اين افراد با مصرف روزانه 2 تا 3 عدد كيوی در مدت 28 روز، به ميزان 18 درصد از ميزان عوامل ايجاد كننده بيماری‌های قلبی و 15 درصد از سطح تری گليسيريد كاسته شده است. از اين رو متخصصان علم تغذيه اين ميوه را به بيماران قلبی توصيه مي‌كنند و آن را براي پيشگيری از بروز بيماری‌های قلبی مهم می ‌دانند.

کیوی ( Kiwi )

بهترين روش ذخيره و نگهداری : هنگام خريد اين ميوه نمونه‌ای از آن را در ميان انگشتان خود قرار دهيد و درصورتی كه بر اثر فشار جزیی، نرمي زير دستان خود احساس كرديد از خريدن آن صرف‌نظر كنيد. اين ميوه را می‌توانيد در دمای اتاق نگهداری كرده، آن‌را به مدت چند روز ذخيره كنيد. هرگز اين ميوه را كنار سيب، گلابی و سيب زمينی قرار ندهيد، زيرا از اين ميوه‌ها گازی متصاعد می‌شود كه موجب رسيدن بيش از اندازه اين ميوه می‌شود. به علاوه، توصيه می‌شود هيچ‌گاه كيوی بسيار نرم يا لك دار نخريد؛ اما در صورتی كه ميوه شما نارس است می توانيد آن را در كاغذ همراه ميوه‌هايی نظير سيب، گلابی يا موز قرار دهيد تا فرآيند رسيدن تسريع شود. هرگز به اندازه ميوه توجه نداشته باشيد، زيرا در ميزان مواد مغذی موجود در آن تأثيری ندارد. تصور نكنيد ميوه درشت‌تر دارای مقدار بيشتری ماده مغذی است و ارزش تغذيه ای بيشتری دارد.

شکوفه کیوی ( Kiwi Flower )    شکوفه کیوی ( Kiwi Flower )

هشدار : اين ميوه از ميوه‌هايی محسوب مي‌شود كه دارای اگزالات هستند. اگزالات تركيبی است كه وقتی وارد بدن مي‌شود ، در مايعات بدن باقی می‌ماند و موجب بروز عارضه در اعضايی نظير كليه‌ها و كيسه صفرا مي شود. به اين منظور اين ميوه براي افرادی كه مستعد سنگ كليه و سنگ كيسه صفرا هستند بايد با احتياط ميل شود. به علاوه، اگزالات موجود در اين ميوه، مانع جذب كلسيم می‌شود. به اين دليل نبايد حداقل 2 تا 3 ساعت قبل و بعد از مصرف لبنيات و حتی قرص‌های كلسيم اين ميوه را تناول كرد تا مانع جذب اين ماده مغذی نشود

Flori pentru ea


Rhipsalidopsis

Saintpaulia
 

Cymbidium



 


Azaleea on stam

Kalanchoe bowl
 

Cyclamen alba


 


لینک به نوشته  |